3.2.2011

Ilmaisia virkkausmalleja ja virkkausohjeita netissä

Päivitetty 28.6.2015

Tässä muutama suosikkisivustoni! 
(viininpunainen otsikko = linkki sivustolle)


1) Drops design 


Kivoja virkkaus-ja neulonta malleja suomeksi. Aika usealle harrastajalle hyvin tuttu sivusto. Virkkausmalleista löytyy joulu- ja pääsiäisrekvisiittaa, tossuja, sukkia, ponchoja, laukkuja, hameita, takkeja, jne. Lisää malleja saa näkyviin, kun vaihtaa kielen englanniksi.


2) Lankava (entinen Kauhavan kangasaitta)


Kauhavan kangasaitta vaihtoi nimensä Lankava Oy:ksi ja uusi samalla nettisivunsa kokonaan. Vanhat suositut virkkausohjeet löytyvät sivuilta nykyäänkin, mutta niitä ei voi enää hakea kategorialla "virkattua". Hieman enemmän etsintätyötä virkkaajalle siis. Sivuston ohjeet suomenkielisiä. Täällä on ilmaiseksi niitä samoja malleja mitä julkaistu Suuressa Käsityölehdessä, Kodin Pellervossa jne.

Lankavan virkatut matot
Pyöreät: Tulppaani * Asteri * Aura * Helmi * Keltainen spiraali * Marketta * Paula * Pieni Paula * Pyörylä matto * Ratas * Step on - matto * Säihke villa-videonauhamatto * Tähti * Juhannusruusu *
Suorakaiteet: Helminauha * Keltainen kohoraita * Kirjovirkattu Folkki-matto * Geometri - matto * Salmiakkiruutu mattoKohopylväs matto * Kohoraitamatot * Koukuttu pikkumatto * Koukutut matot * Leikkirahit ja -matto * Virkattu palamatto * Pelakuu-matto *

Mypicot.com Edgings 
Lankava Oy, kirjovirkattu Folkki-matto3) http://www.mypicot.com/ 

Täällä runsaasti erilaisia reunapitsi-, malli- ja kuviovariaatioita. Sivusto englanninkielinen. Älä hätäänny ruudulle tulevasta mainoksesta ostaa mallikirjoja, vaan katso oikea yläkulmaa, siellä on valikko "Patterns and Tutorials". Valitse alasvetovalikosta mieleisesi aihe, esim. edgings = reunapitsit. Ohjeet mallipiiroksina. Nykyään sivulle on ängetty mainoksia aika paljon, linkkiä ladata ohje saa hakea.
Yarnspirations/Bernat/Yes Yes shawl

4) www.yarnspirations.com/patterns

Sivusto, jossa usean lankavalmistajan malleja englanniksi. Mukana mm. Patons, Bernat, Caron. Linkistä pääset suoraan virkkauksen ilmaismalleihin. Kannattaa rajata hakua edelleen, koska malleja on tuhottoman paljon (vieritä sivua ylös, niin haku tulee näkyviin)


5) http://www.yarnspirations.com/naturallycaron

Edellisen sivuston listaus Caronin vanhan Naturally- sarjan lankojen ohjeista. Täällä kauniita malleja.


6) http://theyarnbox.com/

"a free crochet pattern directory" Kiva englanninkielinen virkkaussivusto! Kokoo yhteen eri harrastajien ja suunnittelijoiden virkkauksia & ohjeita esim. blogeista. Plussaa ovat videotutoriaalit, joita on erilaisista tekniikoista, silmukoista, pinnoista.
Free vintage crochet

7) www.freevintagecrochet.com

Vintageohjeita puseroista mattoihin, käsineisiin ja leluihin englanniksi. Koottu vanhoista virkkauslehdistä.

8) Red Heart

Paljon ohjeita am. englanniksi. 

9) Berroco
 Am. englanniksi.


10) Michaels 
Am. englanniksi. Ravelry

Olen tarkoituksella valinnut sivustoja, joille ei tarvitse kirjautua, jotta pääsisi käsiksi ohjeisiin. Yksi  mielestäni korvaamaton kirjautumisen vaativa on kuitenkin Ravelry. Jos sinulla ei ole vielä tiliä, suosittelen lämpimästi. Tässä linkki omaan Ravelry kirjastooni, johon olen kerännyt suosikkini ladattavista ilmaisohjeista. Tämä linkki toimii, mikäli kirjaudut ravelryyn.


 

Omat ohjeet:


Koukutut hunajakennolapaset

Koko: Aikuisen
Lanka: Seitsemän veljestä Raita & yksivärinen
Koukku: 2-päinen koukku 6 - 6.5 mmKoukuttu tuubihuivi

Lanka: Novita Nalle Taika, Nalle, Katia Austral
Koukku: kaksipäinen 5 mm

8 kommenttia:

 1. Olen sen keltaisen tunikan tehnyt jostain ulkolaiselta sivulta löytyneen kuvan perusteella. Tietysti omin muutoksin :D
  Tee vaan sitjoskuskunsullaonaikaa ;)

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos reunapitsi-aarteista, ne ovat todella kauniita! TULEVAT VARMASTI KÄYTTÖÖN! Vastalahjana annan vinkin aivan satumoisille vaatteille MAGNOLIA PEARLS, tuunaan ja otan ideoita sieltä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä Kati :) Ideat kuuluu laittaa kiertoon :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos linkeistä virkkausohjeisiin. Olen viimeiset puoli vuotta virkannut innokkaasti (pari isoäidinneliöpeittoa, neljä ontelokudemattoa, hameen, lapasia ja pipoja) ja alkoi tuntua, että ideat loppuvat. Nättejä vaatemalleja on lähes mahdoton löytää, varsinkin virkattujen vaatteiden perusmalli on laatikko kuten kirjoitit.
  Onneksi sain linkeistäsi ideoita uusiin projekteihin! Nyt työn alla on jo toinen hame vähän kesäisemmästä langasta - Novitan ohje parin vuoden takaa, aaltokuvio - mutta sen jälkeen taidan tehdä kaitaliinan ja väliliinoja lautasten alle. Tai rahin päällisen (olisipa rahi). Tablettejakin voisin virkata, tai astiapyyhkeitä. Englanninkielisissä ohjeissa oli kohtalaisia vaatemalleja, mutta saako niistä selvää?

  VastaaPoista
 5. Mm,, olen ite lähinnä virkkaillut Interweave crochet lehdestä, ja parin työn jälkeen ei ole tarvinnut juurikaan miettiä koko kieltä, lyhennykset oppii aika nopeasti. Suosittelen kyllä, että käy ravelryssa selaamassa toimiiko kysyinen malli käytönnössä, ts. miten muut ovat onnistuneet. Mitä nyt silmäilin uudestaan, niin Naturallycaronin ohjeet vaikuttavat aika selkeiltä, ja osassa on kaavakuvat helpottamassa, samoin Red Heartin (tosin ei kuvia). Eli tuumasta toimeen. Jos haluat tehdä jotain todella mullistaavaa suuntaa katseesi Aoibhe Ni:n järkyttävän upeisiin koukuttuihin shaaleihin. Tässä kuussa julkaistiin "Pax", joka on ilmaisohje. http://www.ravelry.com/patterns/library/pax

  Onnea ja menestystä, olet moninkertaisesti tuotteliaampi virkkaaja kuin minä, joka olen laiskanpulskea unelmoija. :)

  VastaaPoista
 6. Mistä löytäisin suomenkielisen krokotiilineuleen virkkausohjeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://punos-sidos-silmukka.blogspot.fi/2012/12/koukussa-krokotiilivirkkaukseen.html
   Ja täältä
   http://pitsikukka.blogspot.fi/2012/12/krokotiili-virkkaus-ohje.html

   Poista
 7. http://www.alexkokko.com/ohje.html

  VastaaPoista