29.7.2010

Festarimatkan löytö - kuinka koukutaan neulospintaa !

Heinäkuun lämmössä ei blogin päivittäminen ole kauheasti inspiroinut - eikä käsitöitäkään oikein ole tullut tehtyä. Heinäkuun alku kului lomasuunnitelmia tehden, sitten oltiin reissussa, ja töissä sen jälkeen ollut normaalia kiireisempää + tää kuumuus lamauttaa. Joojoo seli seli :)

Ennen Ruisrockkia kävin Turun keskustan Akateemisessa ja pakkohan sieltä oli uutta kirjaa ostaa kun kohdalle sattui - melkein kyllä jäi kauppaan ... onneksi ei.
Vasta tällä viikolla ehdin ottamaan sen esiin ja vähän kokeilemaan uusia tekniikoita.

Löytöni oli siis Sharon Silvermanin Tunisian Crochet - The look of Knitting with the ease of Crocheting. Oikeastaan mulla oli hyvin suuret odotukset. Ja pienen pettymyksen jälkeen olen kuitenkin aika tyytyväinen. Tekniikat ovat todella nimensä veroisia. Näyttää neulotulta, mutta ei todellakaan ole sitä. Pinta on mielestäni paksumpaa eikä se jousta kuten neulos. Lankaa kulunee enemmän kuin neulottaessa, mikä sekin on huonompi. Jos siis haluaa helposti paksua neulospintaa, tekniikka sopinee hyvin käyttöön. Tunisian knit stitch on helppo muunnos tavallisesta koukkuamisesta. Mikähän se sitten on suomeksi, koukuttu neulesilmukka ? Kaiketi sille on ihan oma nimi, jos tiedätte kertokaa :) Kirjassa ohjeet myös koukutun nurjansilmukan tekemiseen: Tunisian purl stitch. Ja sitten tietenkin monta herkullista ohjetta moniin variaatioihin, jotka sekoittavat koukuttua perussilmukkaa, edellisiä, sekä tavallista virkkausta yhdistettynä koukkuamiseen.

Tälläisen koetilkun virkkailin ihan tavallisella koukulla (6.00) sekä Novitan Puro Batikilla:


Kirjassa on ohje hyvin kauniisiin tyynyihin, jossa on hyödynnetty vaihtelevia pintoja. Sellaisen voisi toteuttaa. Itse kokeilin nyt vain yksinkertaisia muunnoksia, mutta tyynyssä olisi vielä vaikeampia. En tällä kertaa harjoitellut koukuttua nurjaasilmukkaa, ehkä joku toinen kerta.


Ja ai niin, koukuttu sukka on edennyt jonkun verran, nyt vain pohdin värivaihtoehtoja joten varsi on vielä tekemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti