19.11.2010

Isänpäivän pipo

Päätin ilahduttaa isää jolloin pienellä työllä. Alunperin ostin Novitan Puroa (musta-valko-harmaa) pari kerää. Tarkoitus oli hyödyntää uutta Interweave crochetin Accessories 
- erikoisnumeroa. (Suosittelen! Siinä on kaikkea kivaa) Siellä oli mukavan turvallinen miesten pipo malli. 

Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että lanka oli ohjeeseen liian paksu ja ohje liian hidas toteuttaa. Näin Ohjeeksi valikoitui Koukussa-kirjan "Jokamiehen pipo".

Eipä sekään ihan hyvin lähtenyt käyntiin. 5mm koukulla tuli auttamatta liian pieni pipo. Purkamisen jälkeen aloitin kaksinkertaisella langalla 8mm koukulla, koska en omista 7mm. No nyt piposta tuli liian iso. Vähensin kerroksia, mutta pipo oli silti liian iso. Lopulta tyydyin tekemään pipon avomiehelleni, jolla on keskivertoa suurempi pää. 


No, kaivelin  sitten lankavarastojani, ja eteen sattui käyttämätön harmaa kerä Novitan Mambo-lankaa. Sen taisin ostaa viime jouluksi isälle toteutettavaan vastaavaan projektiin, joka ei toteutunut. 6mm koukulla homma alkuun, ja vähentämällä kerroksia tulikin aika hyvänkokoinen pipo. Ja varsin nopeasti. Kaiken vaivan jälkeen. Omaan päähän sopiva, mutta venyy kyllä isompaan päähän hyvin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti