Virkkauskirjoja vol 1

Seuraavaksi esittelen virkkausaiheisia käsityökirjoja. Osa löytyy ihan omasta kirjahyllystä, osa bongattu kirjastoista.


Pauline Turner: Virkkaajan käsikirja

Ammattitaidolla tehty perusteos, joka esittelee kaikki keskeiset virkkaustekniikat: perussilmukat, kavennukset, levennykset, pyörövirkkauksen, palavirkkauksen, ruutuvirkkauksen, kohovirkkauksen, varrasvirkkauksen, koukkuamisen. Ohjekuvat ovat selkeitä, ja niiden avulla oppii helposti.  Jokaisen tekniikan harjoitteluun on annettu erilaisia malliprojekteja: tyynyjä, lapasia, paitoja, shaaleja jne. Eikä siinä vielä kaikki... jokaisesta tekniikasta esitellään variaatioita ja eri pintamahdollisuuksia, eli vain taivas on rajana...

Suosittelen tätä kirjaa kaikille, erityisesti aloittavalle harrastajalle!


Debbie Stoller: Virkkaajan käsikirja - Koukussa

Tämä kirja sai minut aikanaan innostumaan virkkauksesta. Se on edelleen loistava tietopaketti ja sen tarjoamat lukuiset ohjeet ovat tyylikkäitä ja trendikkäitä. Yksinkertaisesti loistava kirja! Ainoa miinus on, että suomennos ei ole onnistunut aivan nappiin, joten joissakin ohjeissa on kummallisuuksia. (Ainakin itse törmännyt niihin). Tämä ei kuitenkaan ole ongelma, jos käyttää hieman omaa järkeään, ja googlettaa korjauksia.

Mary Oljen kauneimmat pitsit

Uudelleen painos kahdesta Mary Oljen klassikkokirjasta. Perinteistä virkattua pitsiä pöydille ja sängyille. Kirjassa annetaan ohjeita 1800-luvun ja 1900-luvun vaihteen päiväpeittoista ja pöytäliinoista 1960-luvun moderneihin luomuksiin. Mary Olki oli yksi keskeisimpiä vaikuttajanaisia suomalaisen käsityön saralla 1900-luvun puolivälissä.



Melodi Griffits: Beautiful Crochet For Head, Hands and Toes

Mukava brittiläinen virkkauskirja, jossa sopivan kokoisia ja näköisiä ohjeita. Koska kaikki projektit ovat asusteita,vaikeusaste ei ole kovin suuri, ja työ valmistuu nopeasti. Näitä on siis mukava kokeilla.





Pauline Turner: Finishing Techniques for Crochet 

Pätevä kirja, jonka soisi ilmestyvän myös suomeksi. Toteutettavia ohjeita kirjassa ei ole kuin n. 5 kpl, mutta kaikki ovat itseäni kiinnostavia. Ennen kaikkea kirja keskittyy nimensä mukaisesti tekniikkaan, kaavoittamiseen, viimeistelyyn jne. Kirja on suunnattu jo hieman virkkaukseen
perehtyneelle, sillä se antaa eväitä omatoimiseen suunnitteluun ja toteutukseen.





Tunisian Crochet: The Look of Knitting with the Ease of Crocheting

Koukkuamistekniikan viemistä seuraavalle tasolle. Jos haluat saada sen mitä otsikko lupaa, nin tämä on kirja sinulle. Kannattaa silti muistaa, että virkatusta ei tule neulottua, oli tekniikka mikä hyvänsä. Parhaiten pinta sopiikin jämäkkyyttä vaativiin kappaleisiin, kuten viltiin, peittoon, tms.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit