8.5.2011

Kesäpipo

Opiskelujen kanssa on ollut sen verran kiirettä, ettei ole virkkausta (tai mitään muutakaan) kerinnyt miettiä. Samana päivänä, kun mun seminaarityön käsittely oli ohi, käväisin Vapaa Valinnassa, jossa oli ekolankaa 5 kerää 10 eurolla - pakkohan se oli ostaa. Kun turhauduin avomieheni pitämiin pipoihin, päätin tehdä sille jonkun uuden kivan. Juuri ostettu ekolanka oli kuin tarkoitettu tähän projektiin.

Toisin kuin normaalisti, tämä pipo on tehty alhaalta ylöspäin. Oli kiva kokeilla uutta "tekniikkaa".  Käytin Interweave crochetin Accessories lehden ohjetta, mutta aika väljästi, koska tein pipon yksivärisenä, ja käytin vain kiinteitä silmukoita (toisin kuin ohjeessa). Virkkasin pipoa spiraalina. Pidin siitä, että pipon istuvuutta pystyi testaamaan varhaisessa vaiheessa, ja työn edetessä. Huonoa oli oikeastaan vain se, että kavennuskohdista pipo jäi vähän reikäisemmäksi kohti päälakea, kuin jos olisi työskennellyt toisinpäin (jälki olisi ollut tiiviimpää).


Lankana siis Red Heart Eco-Cotton Blend, punainen. 75% kierrätettyä puuvillaa 25% akryyliä. Koukku 4 (ilmeisesti mm, olen perinnyt mummilta pussillisen vanhoja koukkuja, joista ei aina tiedä..)
Kuvassa pipon "nurjapuoli", joka omasta mielestäni näyttää punosmaisemmalta ja mielenkiintoisemmalta kuin "oikea puoli". Joka tapauksessa pipoa vai pitää miten päin vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti