20.11.2011

Furoshiki kokeilua

Bongasin joku aika sitten Ylen sivuilta jutun japanilaisesta liinojen taittelusta, furoshikista. Kuulosti mielenkiintoiselta, ja päätin kokeilla miten se sujuu. Leikkasin muutaman väristä vanhaa lakanakangasta tms eri kokoisiksi neliöiksi ja siksakkasin ne mustalla langalla. Oikeastaan olisi pitänyt huolitella reunat jotenkin nätimmin. Ohjeet olivat yksinkertaisia, mutta jotta loppu tulos on kaunis, pitää kangasta venyttää ja laskottaa. Myös pakattavan esineen muoto vaikuttaa lopputulokseen. Alla olevien lisäksi kokeilin kahden pullon paketointia. Se ohje on myös kätevä. Kirjekuorikassi n. 65 x 65 cm vanhasta verhokankaasta. Sisällä Roope Ankan Elämä ja teot 1.

 

Dvd-paketti. Lila lakanakangas 57 x 57 cm. Solmun päät taitettu piiloon. 


 Sama kangas kuin edellisessä kuvassa. Viinipullo paketoituna. Vaati paljon laskostelua ja tiukkaa käsittelyä, eikä silti liina asettunut kovin nätisti


Melonikassi mallilla taiteltu. Tässä tapauksessa sisältää lompakon ja kännykän. Oranssi lakanakangas 57 x 57 cm. Tein solmut sääreni ympärille ja kiristin tiukaksi. Vaatii lisäksi laskostelua, jotta asettuu nätisti. Alemmassa kuvassa sama liina, sisältönä lompakon ja kännykan lisäksi kaksi pokkaria. Kirjekuori-mallilla taiteltuna. Liina kätevä esimerksiksi kesäisellä kirjastoreissulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti