14.1.2012

Koukutut sukat vol 4 - oman ohjeen mukaanViime vuoden puolella mietiskelin josko sitä kehittäisi jonkin oman mallin sukkiin. Pidin tekemistäni koukutuista sukista, mutta ongelmana on joustamaton varsi. Kun tutustuin piilosilmukkajoustimen tekemiseen, ajattelin heti kohta, että sehän voisi ratkaista koukutun sukan ongelman. Tässä koukutussa mallisukassa on siis erikseen piilosilmukkavirkattu varsi. Ratkaisu toimii aika mukavasti. Halusin kokeilla muutakin uutta, nimittäin kirjokoukkuamista - jos se nyt on edes oikea termi, mutta kuitenkin. Kuvion muutin ruutuvirkkausmallista joka on Virkkaajan käsikirjassa. Jos totta puhutaan, keltaista lankaa oli vain yksi kerä, joten piti keksiä jokin ratkaisu. Tämän ongelman vuoksi on toinen sukka edelleen tekemättä, sillä siihen pitänee ottaa kolmas väri - lanka kun ei millään riitä. Sisäpuolelle jäävänä lankana käytin ohutta jämämohairia, tarkoitus oli ettei se näkyisi päällipuolella.

Jos olisin ollut järkevä, olisin kirjoittanut heti ylös mitä olin tekemässä, niin nyt minulla olisi melkein valmis ohje. Mutta ei. Ja nyt en taida enää muistaa kovin tarkkaan. Opetus tämäkin. Ongelmana on ehkä sekin, että kärjessä tein aika epätavallisia ratkaisuja jotka olisi vaikea selittää. Mutta jos aikaa on, ehkä tämä ohje joku päivä valmistuu.

Edit.5.2.2012

Jos kaipaat ohjetta koukuttuihin sukkiin, ehdotan, että käytät tavallista virkattujen sukkien ohjetta, jota tehdään pyörönä. Yksinkertaisesti vain koukkuat esim. kiinteiden silmukoiden tilalla, ja lisäät/kavennat kuten ohjeessa (kuten koukutessa siis lisätään/kavennetaan) Jos kantapää tehdään tasona, teet koukutessa kantapään tasona käyttäen vain toista lankaa. Ongelmaksi voi silti muodostua varren joustamattomuus, mutta nilkkamallisissa sukissa tämä ei häiritse niin paljoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti