30.6.2012

Koukutut ranteenlämmittimet palmikkokuviollaLanka: Novitan Flip flop
Koukku: 6 - 6,5 mm kaksipäinen
Menekki: ? vähän.

Aoibhe Ni:n Phoenix shaalissa toistuu tällainen palmikkokuvio. Itse shaalia en ole vielä tehnyt, mutta palmikkokuvioita olen kokeillut myös Novita Puro Batikista tehtyyn boleroon, joka sekin muunnos eräästä ohjeesta (myöhemmin heinäkuussa lisää bolerosta, kunhan päätän muutanko sitä vielä jotenkin vai en). Arvelin, että palmikkoraita erottuisi vielä mukavammin, mikäli käyttää kahta eri väristä lankaa ja tekee kuviota pyörönä. Olin liian laiska miettimään peukaloaukon toteutusta tai peukalokiilaa, jotka eivät olisi olleet viiden minuutin ajatteluprosessin tulos, vaan keskityin itse kuvion toteutukseen. Ranteenlämmittimille on toki tarvettakin, koska suurin osa paidoistani on 3/4 hihaisia, ja talvella paleltaa.
Nämä tein kaverilta saadusta oranssista ja sinisestä Flip Flopista, jotka solveltuvat kokeiluihin.

Ranteenlämmittimet antoivat kuvion lisäksi oppituntia värien yhdistelemisestä, oranssi päällä on jokseenkin parempi kuin sininen. Liittynee värien tummuus asteeseen eli siihen onko päällä tummempi vaiko vaaleampi sävy. Puhumattakaan vaaleansinisen yhdistämisestä oranssiin, en tiedä onko minulla mitään vaatetta, joka menisi näiden kanssa sellaisenaan. Takin olla lämmikkeenä ainakin. Seuraavaksi taidan kokeilla liukuväreillä ja lapanen kohteena.

Palmikkokuvio syntyy koukkuamisen perussilmukoista sekä niiden kavennuksista ja vastaavasti lisäyksistä langan kierrolla - silmukka määrä kerroksella pysyy periaatteessa samana.

4 kommenttia:

 1. Tahtoisin mielelläni oppia tuon palmikkokuviomallin. kielitaitoni ei taida riittää raverlyn ohjeisiin (olen kyllä kirjautunut sivustoon) Lämmin kiitos hunajskennotekniikka-ohjeesta! Olen aivan innoissani tehnyt sillä vaikka mitä!

  VastaaPoista
 2. Kiva olla avuksi :) Mitä palmikkokuvioon tulee olen vähän epävarma onko sen suunnittelijaa kohtaan oikein antaa sitä eteenpäin. Periaatteessahan tekniikat eivät liity tekijänoikeuksiin, mutta esim. tällaista kuviota en tiedä olevan kenelläkään muulla. Jos olisin sen itse keksinyt, minusta olisi mukavaa että muutkin sen muistavat, ainakin vuoden, pari. En myöskään enää muista miten muutin kuviota, että se toimii pyörönä. Pitäisi testata uudestaan. :) Pohdin asiaa.

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno malli. Haluaisin mielelläni tehdä tällaiset ranteenlämmittimet. Olisiko mahdollista saada ohjetta mistään?

  VastaaPoista
 4. Viitaten edellä jo kirjoittamaani, kuvion saa ostamalla Phoenix-shaalin ohjeen (eng.) ravelrystä. Jos kirjoitan auki mitä olen tehnyt, en tunne itseäni rehelliseksi, jos julkistan jonkun muun työn tuloksia vapaasti jakoon. Voin tietysti kysyä itse suunnittelijan mielipidettä tähän asiaan, kun kerran muutama kysyjä löytyy.

  VastaaPoista