6.7.2012

Palapelimatto pingotukseen!V I H D O I N !! Tässä se nyt on pingotuksessa. Näiden jumppamattopalojen metsästykseen menikin sitten yli kuukausi. Ravelryssä niitä näkee joka toisella pingotuksessa, mutta keskustelua niistä (mitä ovat, mistä saa) oli vaikea löytää. Enhän minä parka ensin ymmärtänyt, että ne ovat jumppamattoa, vaan ajattelin niiden olevan ihan tähän tarkoitukseen tehtyjä. Seuraava ongelma olikin se, mistä näitä saa. Ei ole walmarttia lähettyvillä, ja ilmeisesti suomeksi nimitys on hankala,(palapelimatto? koottava muovimatto? jumppamatto palapeli? pingotukseen käytettävä alusta? jne jne. ) kun en löytänyt juuri mitään hakiessa usealla eri nimellä. Ei ollut markettien nettisivuilla, ei ollut lankakauppojen nettisivuilla... löysin epäilyttävältä nettikauppasivulta jotain, mutta vaikutti vaikealta. Joku kertoi Suomessa ostaneensa Lidlistä sellaisia numerollisia, lastenleikkialustaksi tarkoitettuja - 2 vuotta sitten. Ei ollut Lidlissä, kävin muutamassakin.

No. Sitten jonain toisena päivänä tein taas hakuja ja päädyin heti vaahtomuovi.net sivulle. Ja siellähän niitä!! Ja firma kaiken lisäksi Tampereella, aivan yliopiston ja tullintorin kupeessa, josta usein menen ohi, ohhohh! Lähellä kaiken aikaa. Töiden takia Tampereelle pääsin vasta loman alkajaisiksi, mutta hyvää kannattaa odottaa?

Pingotuksessa siis toukokuinen Pax, jota en ilman näitä ihquja paloja olisi mitenkään pingottanut. Todella kuin tehty pingotukseen. Palat maksoivat 1.95 e per pala, joten ihan ilmaisia eivät ole. Mutta eivät kai sikahintaisiakaan. Ostin 16 palaa, mutta riittääköhän se tuleviin pingotuksiin, en tiedä. Neljä palaa voisi vielä ostaa varmuuden vuoksi.

4.11.2014
Nyt saa paloja mukavaan hintaan XXL Sports & Outdoors liikkeistä ja verkkokaupasta! 8 kpl 32x32cm palaa 9,90 €!! Eli monta kertaa halvempaa kuin lankaliikkeissä! Mutta toki alustat jonkin verran ohuempia. Mulla tuollainen yksi kirppikselta ostettu, ja toimi ihan riittävän hyvin.

5 kommenttia:

 1. Samat aikeet mulla ja onneksi törmäsin blogiisi haeskellessa! Joten kiitos vinkistä! Toivottavasti myyvät näitä vielä. Tuleehan niille hintaa, mutta niin näytti lastenkin versioissa olevan. :)

  VastaaPoista
 2. Pitkän aikaa olivat myös tuolta loppu, mut tässä kesällä kun katsoin oli taas. Tiedä sitten ovatko nekin jo loppuneet. Kirpparilta satuin löytämään 8 palan setin (kuntopyörän alle markkinoituna mattona) vaivaiseen 2 euron hintaan. Joskus onnistaa.

  VastaaPoista
 3. Palojen hinta on näemmä pompsahtunut hurjasti! Tampereen lankamaailmassa oli settejjä myynnissä 40 € paketti (huh), ja vaahtomuovi.netissäkin palat oli 4 kpl 12 €.

  VastaaPoista
 4. Eksyin tänne hakusanalla vaahtomuovi palapeli :) Kiitos tosi paljon tuosta XXL Sportsin linkistä, ei jostain syystä tullut mieleenkään etsiä näitä paloja urheilukaupoista! Näitten etsiminen oli kahta vaikeampaa juurikin siksi, etten edes keksinyt mitään järkevää suomennusta "blocking foam" termille :P Mutta nyt on tulossa vaahtopalapeli tännekin ja pingotusongelmani ovat entistä elämää ;)

  VastaaPoista