10.6.2010

Blogin ilme ja töitä vuosien varrelta

Tänään tuli sitten pitkän jahkailun jälkeen valittua (ehkä) pysyvämpi ulkoasu. Kiitoksia avomiehellekin säädöstä. Näiden valmiiden pohjien koodi ei ole ihan yksioikoista kun wrappeja oli useita, vähän aikaa saa hakea mikä vaikuttaa mihinkin.  Ja sitten tällä editorilla syntyvä koodikin on nii sekasta, etten siihen viitsi edes puuttua. Mutta ihan pikkumuokkauksella eteenpäin, ei mitään ihmeellistä luomaan.

Blogin otsikon taustalla muutama vuosi sitten äidille valmistunut mohair-kaulaliina. Se oli mun ensimmäinen varrasvirkkaus / puikkovirkkaus työ - jotain tilkkuja tein kyllä aikaisemmin. Ja joo - eihän ne niitä pallosilmukoita ole (kuten voisi nimen perusteella taustakuvalta odottaa), mutta sattuneista syistä pallosilmukoilla virkkaaminen on jäänyt vähemmälle. Blogin nimesin pallosilmukaksi, koska halusin nimen viittaavan virkkaamiseen ja olevan samalla vähän raflaava. 

Mun ihka ensimmäinen aikuisiän virkkaustyö kyl sisälsi pallosilmukoita. Novitan Tennesseestä virkattu pipo päätyi pikkusiskolle, joka menikin sit se päässä useita kuukausia putkeen. Vähän liian alaspäin levenevä se oli, mut tykkäsin väreistä ja silmukkavalinnoista. Tykätty oli, vaikka sen ihan hatusta (hah) vetäisin. Alla kuva. Pallosilmukat näkyvät vähän huonosti, ovat hatun reunassa koristeena. Ne siis olivat aika laihoja pallosilmukoita muutenkin.


Mutta se mohairhuivi - lanka tais olla Idena mohair Lux. Varras/puikko oli sillä kertaa vaatekaapista irroitettu ripustustanko. Hyvin sopi tarkoitukseensa! Vähän hankalampaahan se silmukoiden siirtäminen oli, mutta en silloin pongannut mistään kaupasta niin paksuja vartaita kuin olisin halunnut - sitä paitsi tuo oli ilmainen, jee! Lopputulokseenki olin varsin tyytyväinen, mutta langan kutisevuusaste oli äitelle liikaa. möhhöh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti