12.6.2010

Vanhoja vol 2

Niinpä nii :) Tietysti heti seuraavana päivänä julkaistaan uusia blogipohjia. Ei ole reilua tällanen. 

Tänään voisin kuitenkin esitellä pari tekemääni kesäkassia. Toinen syntyi varrasvirkkaus innostuksessa oman mallin mukaan, toinen on monen toteuttama Leväperäinen laukku Koukussa-kirjasta. Debbie Stollerin Stitch 'n bitch crochet The Happy hooker on oikeastaan ollut mun virkkausharrastukseni raamattu - siinä kirjassa vaan on juuri sellasia ohjeita ,joita olen halunnut toteuttaa. En myöskään tulisi toimeen ilman Pauline Turnerin Virkkaajan käsikirjaa (How to crochet). Sen avulla olen opetellut varrasvirkkauksen sekä koukkuamisen. Suosittelen lämpimästi kaikille molempia. Kirjoitan lähemmin omistamistani kirjoista joku toinen kerta.
Varrasvirkattu kassi on jälleen Novitan Tennesseetä. Vuonna 2007 oli kyllä hyvät värit - tuo punainen on suosikkini. Vuoden 2008 (vai oliko se 2009?) keltainen ja vihreä kerä oottelee kassiksi muuntautumista. Katsotaan, jos vaikka saisi sellaisen kesän aikana tehtyä. Tosiaan yhdestä kerästähän tuon kassin virkkailee. Tämä malli syntyy kahdesta suorakaiteen muotoisesta palasta, jotka yksinkertaisesti liitetään yhteen. Siinä on ongelmansa, ja olen pohtinut mallin muuntamista niin, että siihen tulisi erikseen pohja ja sivuosat. Sisällä on mustasta lakanakankaasta ommeltu vuori. Keltaisen kassin pohjakankaan väriksi olen suunnitellut violettia. Tulisi mukavasti kontrastia vastaväreistä. Eikö teistä kukaan ole kyllästynyt lehdissä olevien mallien ainaiseen valkoisuuteen btw? Kyllähän näissä väriä saa olla vai mitä? 

Toivon, että jos innostutte itse toteuttamaan mallia nii mainitsette minut /linkkaatte tän blogin mah. julkaisuissa - kiitos. En lähde selittämään mallikertaa, koska se kuvasta on aika helposti nähtävissä. (Ja eihän mulla itselläkään ole sitä enää, kun kassikin meni työkaverille lahjaksi)  Vartaana oli jämäkkä pahviputki, halkaisija n. 2-3 cm, jonka työpaikan pahvinkeräyksestä äkkisin. 


***

Leväperäisen laukun toteuksessa menikin sitten muutama vuosi suorastaan. Aluksi koko homma meni pieleen, ja työ makasi sellaisenaan useita kuukausia. Syksyllä 2008 matkalla Pietariin aloitin sitten uudestaan, ja tulihan se sitten lopulta valmiiksi. Lanka Novita Cocos, sekin taitaa olla vuoden 2007 lankoja/värejä. Lanka oli laukkuun hieman ohutta, koska kassi ikävästi venyy käytössä. Tarkoitus oli se myös vuorittaa, mutta en saanut koskaan aikaiseksi. Bambu kahvat ostin Sinooperista. Kesällä ollut ihan kiva käytössä, tarvitsisi vaan jonkun sulkemissysteemin, ettei kaikki tavarat tippuile matkalla. Voisiko joku valistaa, miten esim. neppareita kannattaisi liittää virkattuun pintaan, ettei ulkopuolella näy tai pinta mitenkään ratkea? Opetteleva harrastaja kaipaa neuvoja. :) Mutta kiva kassihan siitä ihan tuli.1 kommentti:

  1. Löysin tämän hienon punaisen käsilaukun! Kivalla tavalla yhdistetty varrasvirkkausta ja tavallista virkkausta. Mainitsin tämän omassa blogissani varrasvirkkaus-jutussa ja linkitin sen kommenteissa, kun oli näköjään linkki unohtunut varsinaisessa tekstissä. Kiitos kivasta ideasta! :)

    VastaaPoista