28.1.2011

Virkatut pitsikämmekkäät ja "Namupala" pusero

Viime päivityksestä onkin näemmä taas hetki vierähtänyt. No onpahan ainakin kaksin kappalein valmistuneita töitä. Välillä kyllä suorastaan kadehdin heitä, joilta valmistuu kuukaudessa toistakymmentä työtä. Millä ajalla? Millä himolla? Olen toisaalta myös laiska päivittäjä. Jouluna tein kuuseen pipareita koristeeksi, ja lankaa tuli aikamoinen satsi lisää. NÄiden lisäksi saisi päivityksiä kirjoista ja lehdistäkin.

Anyhow, valituksen jälkeen voi mennä asiaan.


KämmekkäätNämä kämmekkäät taitaa olla ensimmäinen työ, jota itse pidän käytännöllisenä, kauniina ja onnistuneena. Jei! Langan ostin kivaan hintaan käsityömessuilta Pirkkahallista siinä marraskuussa. Näihin meni vain yksi 50 g kerä. Lanka on merinovilla akryylisekoitetta, aika pehmoista, ei pistele. Merkki näkyykin kuvassa. Mallipitsi on Interweave crochetin Accessories -lehdestä, jossa sillä oli toteutettu sukat. Kokeilin sukkienkin tekoa samalla langalla, mutta ne ovat vielä kesken. Tämä malli muuten omasta päästä. Pyörönä virkataan 5 kertaa 6 silmukan sarja, jotka muodostavat kiertävän pitsin. Käsiosassa lisäsin silmukoita 7 , jotta tulisi leveyttä lisää. Peukaloaukon toteutin ehkä vähän monimutkaisesti, ja ajattelin mahdollisesti sitä yksinkertaistaa. Jos jotakuta ohje todella kiinnostaa, voin sitten asiaa vähän enemmän avata. Peukaloaukon kohdalla en tehnyt pyöröä, vaan käänsin työn, ja tein kuvioita tavallaan takaperin jokatoisella kerroksella. Lopuksi reunoihin virkataan 3 silmukan nirkkoreunus. Koukku --- voi en taida enää muistaakaan... taisi olla 3 mm. Valmistuu nopeasti, yksi hansikas muutamassa tunnissa. Nämä olivat joululahja kaverilleni. Taidan tehdä myös itselleni samanlaiset.

"Namupala" pusero Koukussa -kirjasta

Tämä Koukussa -kirjan paituli on ollut työn alla vuodesta 2007. Itseasiassa se on ollut päättelyä ja viimeistelyä vaille valmiina jo parin vuoden ajan. Yhtenä iltana sain sitten korjailtua hihansyöttöä ja pujoteltua langan päät. Miksiköhän ihmeessä siinä kesti näin kauan? Lanka Novita Tennesseetä, koukku viiden pintaan. Alunperin syntymäpäivälahja siskolle... täytynee ilmotella että on valmiina.


Alla sitten vähän poseilua edellä mainituilla asusteilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti